TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2021 v Česku dle oPojištění.cz

Exkluzivní žebříček TOP 30 největších pojišťovacích makléřů v České republice, který vydává zpravodajský portál oPojištění.cz a který se postupem času stal důležitým a očekávaným srovnáním formy tuzemských makléřů.

Stejně jako při skládání žebříčku TOP 30 v minulém roce můžeme i letos směle říci, že se čeští pojišťovací makléři poprali se složitými a leckdy i zcela nesmyslnými pandemickými podmínkami, které rok 2021 provázely, se ctí. Souhrnné tržby makléřských společností, na kterých je žebříček postaven, přesáhly poprvé v historii 8 miliard korun. Konkrétně jde o částku 8 350 802 tis. Kč., což je zhruba o miliardu více, než tomu bylo v roce 2020. V procentuálním vyjádření se jedná o cca 14% růst.

Principy sestavení žebříčku TOP 30 pojišťovacích makléřů 2021

  • Zařazeny jsou společnosti se sídlem v ČR či jejich skupiny, které převážně vykonávají činnost pojišťovacího zprostředkovatele včetně smluvního zastupování firemních klientů (činnost makléře).
  • Pořadí bylo sestaveno dle tržeb na základě dostupných finančních výkazů za rok 2021.
  • Pokud účetní jednotka provádí konsolidaci, byla použita konsolidovaná uzávěrka.
  • Do skupiny se započítávají společnosti s přímým či nepřímým kapitálovým propojením ve výši 30 % a více – akcionářská struktura musí být zveřejněna ve výroční zprávě či příloze účetní uzávěrky.
  • Redakce oPojištění.cz si je vědoma, že tento přehled pojišťovacích makléřů není úplný. Byl sestaven s maximálním úsilím na základě dostupných účetních výkazů za rok 2021.